In 1937 opende Nelis Plomp een herensalon aan het statige Moddermanplein. Hij was barbier, de salon een ontmoetingsplek waar mannen samenkwamen voor koffie en goede gesprekken. Nelis droeg de zaak over aan zijn zoon en schoondochter, Jan en Ellen Plomp. Zij bouwden de salon met trots uit tot een zaak die bekend stond in heel Westland en omgeving. 

De drie dochters van Jan en Ellen, Christa, Ellen en Esther, hebben het kappersvak alledrie in hun DNA. Esther nam in 2010 samen met haar partner, Rob Starrenburg, de zaak over van haar ouders. Zij zijn de huidige eigenaars van Tendenz Kappers. 

Inmiddels heeft de zoon van Rob en Esther, Scott, ook zijn strepen verdiend in het kappersvak. Hij werkt in Engeland en ook regelmatig samen met zijn ouders voor fotoshoots, editorials en educatie. 

De passie en liefde voor het vak zit in ons bloed. Al vier generaties lang maken wij met aandacht en ambacht mooi haar. Die geschiedenis is, zichtbaar en onzichtbaar, voelbaar in de salon. De mens staat bij ons centraal, dat leerden we van Opa Plomp. Daarnaast zijn we altijd aan het leren en nieuwe technieken aan het ontdekken, zodat we modern blijven en vooruitstrevend werk kunnen leveren. Ons team is uitgegroeid tot een indrukwekkende verzameling van topstylisten, die stuk voor stuk voelen als familie.